«Рідна мова моя, поетична й пісенна» Фото

«Рідна мова моя, поетична й пісенна»

Література, що висвітлює питання етнонаціональної політики та розвитку полікультурного простору нашої держави: законодавчі документи та матеріали, наукові збірники, матеріали науково-практичних конференцій, монографії, довідкові видання, твори відомих українських і не тільки українських поетів рідною мовою і в перекладах мовами народів світу та інша література була представлена на книжковій виставці «Рідна мова моя, поетична й пісенна» в центральному корпусі академії. Окремою поличкою представлена українська мова у професійному спілкуванні.

Для тих, хто прагне удосконалювати свої знання з рідної мови, загальна бібліотека в навчально-науковому інституті № 1 презентувала тематичну книжкову виставку-інсталяцію «Мова – то серце народу!». Виставка знайомить з історією становлення та розвитку однієї з наймилозвучніших мов світу. На виставці представлено 44 документи з фонду загальної бібліотеки в ННІ №1.

Бібліотекарі на локації ННІ № 2 також доєдналась до відзначення цієї дати, підготувавши книжкову виставку «Ти наше диво калинове, кохана - українська мова». На виставці представлені книги що розкривають сутність і важливість мови, а також підручники та словники які допоможуть краще вивчити мову, зокрема і за професійним спрямуванням для юристів . Серед книг - видання нашої академії.

Однією з найважливіших ознак української ідентичності є саме мова. Рідна мова є найпотужнішим інструментом збереження та розвитку світової спадщини. Українська мова належить до найдавніших мов світу.

Загальна бібліотека НАВС