Вітаємо українських миротворців! Фото

Враховуючи внесок і значення національного миротворчого контингенту України у справі зміцнення миру і злагоди в зонах військових конфліктів, віддаючи честь тим, хто не пошкодував свого життя і здоров’я, а також з метою зміцнення славних національних традицій ВР України ухвалила постанову «Про встановлення Дня українських миротворців".

Попри російську агресію на Сході країни Україна продовжує виконувати свої зобов’язання в рамках підтримання міжнародного миру і безпеки. Понад 44 тисячі військовослужбовців ЗСУ, НП та НГ України взяли участь у 27 міжнародних операціях та місіях у різних регіонах планети. Супровід гуманітарних конвоїв, охорона об’єктів, патрулювання в зоні відповідальності, участь у програмах із роззброєння, відбудова мирної інфраструктури, розмінування і спостереження – це далеко неповний список тих завдань, які виконували та виконують українські миротворці у світі.

Діяльність українських миротворців високо оцінена міжнародними організаціями та країнами-партнерами. Тож Україну воліють бачити як у наявних, так і новостворених місіях та операціях. Долучення Збройних сил України, Національної поліції України та Національної гвардії України до міжнародних операцій має важливе значення і розглядається як засіб зміцнення національної безпеки нашої держави через створення стабільного зовнішньополітичного середовища і, водночас, є вагомим внеском України у зміцнення системи глобальної безпеки у світі.

Колектив загальної бібліотеки Національної академії внутрішніх справ підготував тематичну виставку до цього дня та приєднується до всіх привітань, щиро бажаючи мирного неба над головою, щастя і злагоди в сім’ях, а також всіляких гараздів та здоров’я!

Іванна Ходжа,
бібліотекар 1 категорії загальної бібліотеки