МОЯ НЕЗАЛЕЖНІСТЬ! Фото

МОЯ НЕЗАЛЕЖНІСТЬ!

Саме 24 серпня 1991 року 346 народних депутатів ухвалили Акт проголошення незалежності України і дві постанови: Про проголошення незалежності України (із призначенням на 1 грудня республіканського референдуму з підтвердження Акта незалежності) та Про військові формування в Україні (щодо утворення Міноборони та підпорядкування всіх військових формувань, дислокованих на території республіки, Верховній Раді України).

Цей документ визначив створення незалежної Української держави, і був відповіддю на багаторічні прагнення українців до свободи. Через чотири місяці, 1 грудня 1991 року, на всеукраїнському референдумі понад 90% громадян, а саме 28 804 071 людей, підтвердили своє бажання жити у вільній країні.

З нагоди 33-ї річниці Незалежності України в загальній бібліотеці академії підготовлено тематичні виставки.

В бібліотеці головного корпусу академії відкрита книжково-ілюстративна виставка «Незламна державність сучасної України». Експозиція містить матеріали з фонду, що розповідають про визначні події та постаті у боротьбі за незалежність нашої держави, висвітлюють історичні та культурні аспекти становлення України, особливості національної символіки.

Бібліотека в навчально-науковому інституті №1 підготувала ілюстративну виставку «Ні, я жива, я буду вічно жити!». Експозиція містить науково-популярні видання, які висвітлюють розвиток української нації та державності, боротьбу за збереження національної культури і української мови.

Незалежність нашої держави виборювали, плекали та відстоювали покоління українців, для яких слово «воля» рівноцінне життю. Зараз українці захищають свою незалежність даючи відсіч агресору, відбиваючи широкомасштабне вторгнення Росії в Україну. Ця війна згуртувала народ України, змусила цінувати всі переваги та вартість існування власної держави.

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

Загальна бібліотека НАВС