"Ми є. Були. І будем ми. Й Вітчизна наша з нами"

Історія українського державотворення засвідчується першими згадками про заснування столиці Давньоруської держави – міста Києва та подіями, пов’язаними з діяльністю князя Київського Володимира. Саме на вшанування видатного державотворця Київського князя Володимира Великого у День Хрещення Київської Русі–України – 15 липня – встановлено День Української Державності.

Україна - єдина законна спадкоємиця Київської Русі, Козацької Держави, правонаступниця Української Народної Республіки й Української Держави Гетьмана Павла Скоропадського.

Деякі державні традиції українців беруть своє коріння ще з середньовічної Київської Русі. З того часу походять деякі вагомі атрибути нашої держави сьогодні: знак тризуба, який став Державним гербом України; назва нашої грошової одиниці; Київ – політичний і культурний центр Київської Русі – залишається політичним і культурним центром сучасної України; назва «Україна» вперше згадується ще у 1187 році.

Загальна бібліотека долучилася до відзначення Дня Української Державності та Хрещення Київської Русі. На всіх локаціях організовано тематичні виставки та полиці, що розкривають події, які лягли в історію творення та становлення української державності, розкривають глибинні народні традиції та етнокультурний феномен українства, висвітлюють діяльність її видатних творців. Виставки експонуються з 15 по 21 липня.

«Україна: від гетьмана до президента» під такою назвою експонується виставка в бібліотеці центрального корпусу академії.

В навчально-науковому інституті № 2 працівники бібліотеки підготували книжкові виставки: до Дня хрещення Київсько- Русі – України "Хрещення Русі: історія віків" та "Україна- моя доля і моє життя" до Дня Української Державності.

Дуже важливо пам’ятати та ділитися історичними досягненнями України, особливо в умовах поточної війни проти російського агресора та інформаційних маніпуляцій, що спотворюють правду та приховують факти. Українська історія і культура є унікальними та надзвичайно цінними національними скарбами.

Наша країна має багаті традиції законотворчості, писемності, дипломатії та славетні військові традиції. Берегти єдність зараз, працювати разом на перемогу – це найважливіше національне завдання, яке всі ми обов’язково виконаємо.

До вашої уваги пропонуємо перегляд анімаційного фільму, створеного Українським інститутом національної пам’яті «Історія України за 15 хвилин» (з субтитрами англійською мовою)

https://www.youtube.com/watch?v=38JRhvLdpdE

З ДНЕМ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ!

Загальна бібліотека НАВС