ЗАХИСНИК З УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ Фото

Перш за все, 14 жовтня православні та греко-католики відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці. Його суть – ідея заступництва Божої Матері над християнами. Вшанування Пресвятої Богородиці Покрови – захисниці від ворогів та покровительки українського війська – має глибоке коріння в Україні. Свято Покрови Пресвятої Богородиці було одним з найголовніших свят козаків, за що воно отримало другу назву – Козацька Покрова.

Крім того, за офіційною версією саме на Покрову 14 жовтня 1942 року було створено Українську Повстанську Армію. У цей день воїни УПА святкували також і День Зброї. УПА – єдина військова сила у Другій світовій війні, яка визначала стратегічною метою своєї боротьби створення незалежної Української держави, відповідно боротьба розгорталася проти усіх держав, що намагалися завадити цьому. Українська Повстанська Армія, яка постала в час Другої світової війни на землях Західної України, як збройна сила проти гітлерівської та більшовицької окупації батьківських земель, обрала собі Пресвяту Богородицю за Покровительку. Повстанці героїчно і жертовно боролися за Самостійну і Соборну Державу.

Згідно з указом Президента України з 2014 року 14 жовтня встановлено Днем захисника України. І тепер цей день став не просто державним святом, а направду всенародним святом, бо захисниками незалежності та суверенітету України в наш час є військові і добровольці, госпітальєри і волонтери , дорослі і діти — всі ті, хто сумлінною професійною і громадською діяльністю забезпечують територіальний, економічний, гуманітарний, освітній й інформаційний захист держави.

Ці люди стали мирними воїнами і надійними захисниками Батьківщини, а їхня діяльність – зразком самовідданості та патріотизму. Вони – справжні герої, які у нерівному двобої із терористами, російськими найманцями протиставили їм свій патріотизм, відповідальність, безмежну любов до країни, яку ототожнюють зі своїм рідним краєм, найдорожчими людьми. І саме за це їм наша людська вдячність і низький уклін. Сьогодні ми з гордістю вшановуємо подвиг нескорених українців і висловлюємо слова щирої вдячності людям , які захищали Соборність і Незалежність України в 20 столітті і продовжують її відстоювати в 21 столітті.

З метою виховання духовно та фізично розвиненого юного покоління суверенної України на історично сформованих засадах козацького світогляду та здорового способу життя, у дусі відданості Батьківщині та її народу на основі відродження національних та загальнолюдських духовних і моральних цінностей, виховання поваги до українських захисників землі, до історичного минулого своєї держави, формування почуття патріотизму, толерантності, національної свідомості та гордості за свою Батьківщину співробітниками загальноакадемічної бібліотеки в навчально-науковому інституті №3 для курсантів та студентів інституту був проведений цикл заходів:

- перегляд тематичної виставки «Захисник з Україною в серці!»;

- перегляд тематичної презентації «Захисник України – це гордість і душа держави, її надія і оберіг»;

- перегляд віртуальної виставки «Українське козацтво».

Після заходу у відвідувачів залишилася світла пам'ять про славні подвиги наших предків та сьогоднішніх захисників нашої держави.

Загальноакадемічна бібліотека
в навчально-науковому інституті №3