ЄДНІСТЬ КРІЗЬ ВІКИ Фото

В історії України є події, які за своїм історичним значенням доленосні. Українському народові доводилося постійно боротися проти прагнень сусідніх держав залучити їхні землі до своїх територій, позбавити його національної самоідентичності, мови, культури, історії.

Щороку 22 сiчня весь український народ iз вдячністю згадує тих героїв, якi боролися за об’єднання усiх нацiонально-демократичних сил українства, хто словом i ділом намагався вiдродити незалежну соборну Українську державу.

Саме 22 січня 1919 року у Києві під золотими куполами святої Софії відбулося підписання Акту Злуки – воз’єднання українських земель. Того далекого зимового дня з доброї волі Західноукраїнської Народної Республіки вперше в нашій історії воєдино злилися століттями відірвані одна від одної частини великої України – Західна та Східна. Для віками поділених кордонами українських земель то було довгоочікуване свято єднання «Схід і Захід разом!». Акт Злуки УНР та ЗУНР в єдину Україну, яка увійшла до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України.

Саме цій знаменній події загальна бібліотека навчально-наукового інституту №3 присвятила цикл заходів:

1. Тематичний відеоролік “Ми різні- і в цьому наше богатство, ми єдині- і в цьому наше сила”;

2. Книжкову виставка “Єдність крізь віки”.

22 січня у загальній бібліотеці зібралися курсанти першого курсу та співробітники інституту №3 на тематичний захід, присвячений Дню Соборності України.

Курсанти переглянули створений бібліотекарем Оксаною Батрак відеоролік присвячений героям, які сьогодні захищають незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України під час операції об’єднанних сил.

Крім того, всі присутні ознайомилися з представленими на книжковій виставці матеріалами, які висвітлюють тернистий шлях України до соборності. Видання містять інформацію про процеси державотворення та формування території української незалежної держави, ідеї побудови самостійної, соборної, української держави.

Любов до рідної землі прирекли багатьох синів і дочок України на випробування. Ми повсякчас повинні пам’ятати про незліченні жертви покладені на вівтар незалежності, соборності, державності. Ще й нині на Сході України точаться криваві бої, там вирішується доля і майбутнє нашої держави.

Ми вдячні всім, хто відстоює право України бути гордою державою, хто захищає її територіальну цілісність та незалежність під час здійснення операції об’єднаних сил. Бажаємо всім мужнім українським воїнам-героям скоріше повернутися додому, до свої родин.

Оксана Батрак, бібліотекар 1 категорії
загальної бібліотеки НАВС