Пам'ять людська не забуде повік Фото

Нагадуванням про нелегкі випробування українців стала тематична виставка загальної бібліотеки в ННІ №3 «Пам'ять людська не забуде повік», яку відвідали курсанти першого курсу факультету №1 навчально-наукового інституту №3. У стислому і, водночас, змістовному огляді представленої на виставці літератури, йшлося про осмислення трагедії голодомору 1932-1933 років.

На тематичній виставці представлено документи, фотографії та публікації про геноцид української нації, спогади і свідчення очевидців, тих, хто у своїй пам’яті крізь роки проніс страждання та біль спричинені тоталітарним режимом.

Заслуговує уваги книга «Жнива Скорботи» Роберта Конквеста, який ще у ті роки не захотів брехати і сказав світові про те страшне винищення, художньо-документальні книги відомих українських письменників В. Барки "Жовтий князь" та У. Самчука "Марія".

Розповівши відвідувачам про запропоновану читацькій увазі літературу, бібліотекарі, звернули увагу й на ілюстративний матеріал, представлений задля посилення повчальної дії книжкового слова.

Для ознайомлення з представленою літературою пропонуємо до перегляду віртуальну виставку.

«На вікні свіча миготіла»

Оксана Батрак,
відділ №3 загальноакадемічної бібліотеки НАВС