Сторінками безкровної війни Фото

Серед розмаїття таких подій силою смутку і скорботи в серцях українців, величезним болем, нагадує про себе найстрашніший, за своїми наслідками, злочин минулого століття – Голодомор 1932-1933 років. Коли в ХХ столітті керівники радянської держави знищили мільйони українців, відібравши в них останню крихту хліба. Тоталітарний режим прагнув упокорити волелюбних українців, зламати їхній дух у боротьбі за свою державу, свободу і гідність.

День пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років – щорічний національний пам’ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада. 

Кожен українець повинен знати масштаби трагедії, пам’ятати про ті страшні події та вшановувати безневинні жертви

Напередодні, 26 листопада спільними зусиллями загальної бібліотеки Національної академії внутрішніх справ та групою виховної, соціальної роботи та дозвілля навчально-наукового інституту №3 проведено для здобувачів вищої освіти інституту годину пам’яті «Ось хліб. Ціна його – життя…», присвячену Голодомору-геноциду 1932-1933 років.

Захід почався зворушливим роликом з елементами хроніки про передумови створення штучного голоду в Україні «І мертвим, і живим, і ненародженим…», який підготувала бібліотекарка Оксана Батрак.

Представлена книжково-ілюстративна виставка «Сторінками безкровної війни» допомогла курсантам краще пізнати ті трагічні події в житті українського народу, зрозуміти цінність людського життя. Крім матеріалів про Голодомор, виставка доповнилася свічкою, колосками, чорною стрічкою.

На завершення заходу присутнім нагадали, що 27 листопада на території Національного музею Голодомору пройдуть жалобні заходи. А о 16:00 відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання, після якої розпочнеться Акція «Запали свічку!».

Оксана Батрак,
бібліотекар 1 категорії