День незалежності України та день державного прапора України Фото

Проголошення незалежності України стало знаменною подією в житті українського народу. Невід’ємною ознакою незалежності є визначення національної символіки: Державного Прапора України, Державного Герба України та Державного Гімну України.

З нагоди 27-ї річниці Дня незалежності України та до Дня Державного Прапора України в загальноакадемічній бібліотеці НАВС підготовлено книжково-ілюстративну виставку.

Представлені на книжковій виставці монографії, матеріали наукових конференцій та публікації розповідають про історію появи українського національного прапора, його використання в Україні в різні історичні періоди, ставлення до державної символіки в наш час.

Документи книжкової експозиції висвітлюють питання становлення української державності, сучасні державотворчі процеси, розвиток демократії та громадянського суспільства в Україні, презентують Україну на міжнародній арені, розкривають економічний розвиток та соціальні трасформації українського суспільства.

Ілюстровані видання, мистецькі альбоми та публікації знайомлять з трансформаційними процесами в галузі науки, освіти, видавничої справи, культури та мистецтва.

На виставці представлено документи із фондів бібліотеки. Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

Ходжа Іванна,
бібліограф 2 кат. загальноакадемічної бібліотеки НАВС