Міжнародний день миру Фото

Кожного року, 21 вересня весь світ відзначає День миру. Люди у всьому світі збираються, щоб вшанувати пам'ять жертв конфліктів. В атмосфері війн і нестабільності заходи до Дня миру покликані змусити людей замислитися про головну цінність людства – мир.

День миру заснований 30 листопада 1981 року і протягом 20 років відзначався у день відкриття сесії ООН (кожен третій вівторок вересня). У 2001 році була прийнята резолюція про проведення Міжнародного дня миру щорічно 21 вересня. ООН проголосила свято днем відмови від насильства і припинення військових дій в усьому світі. В якості емблеми використовують зображення білого голуба з оливковою гілкою. Її творцем є Пабло Пікассо. Вперше цей символ був представлений на Всесвітньому конгресі прихильників миру який проходив у Парижі у 1949 році.

До Міжнародного дня миру в Україні люди ставляться з глибокою пошаною і усвідомленням того болю, який завдає війна. До недавнього часу для українського народу мир був повсякденною реальністю. Наразі, коли на Сході нашої країни проливається людська кров, цей день особливий. Нині, як ніколи, ми відчуваємо в мирі потребу. Мир- це щоденна праця кожного з нас задля стабільності, безпеки, розвитку і спокою в країні. І найвищу цінність миру, який є запорукою щасливого життя, сьогодні відчула кожна українська родина.

21 вересня в загальній бібліотеці навчально-наукового інституту №3 з метою формування глибокого розуміння питань, пов’язаних із миром, розширення знань про важливість миру на планеті, виховання гуманізму, патріотизму, добра і поваги відбулася виховна година перемінного особового складу за участю директора інституту Дмитра Андреєва, заступника директора Андрія Руденко, заступника директора з навчально-методичної та наукової роботи Юлії Комаринської та бібліотекаря 1 категорії Оксани Батрак.

На виховному заході курсанти ознайомилися з розгорнутою тематичною виставкою «День миру у немирний час»» яку підготувала бібліотекар 1 категорії Ірина Якимчук

На виставці були представлені інформаційні джерела патріотичного напрямку, що розкривають історію започаткування і відзначення Міжнародного дня миру, значущість боротьби за мир для людини будь-якої країни.

Захід закінчився переглядом відеоролика «Мир без війни», який підготувала бібліотекар 1 категорії Оксана Батрак. Відеоролик містив інформацію про відвагу наших захисників, про те, скільки горя і страждань принесла війна на Сході українцям.

Мета проведеного заходу - привернути увагу до питань війни і миру на Землі, вшанування людей, які стоять на захисті та підтримують найцінніше на цій планеті – мир, людське життя та право мати над головою мирне небо.

Бібліотекар 1 категорії,
Оксана Батрак