ПРОМОЦІЯ ЧИТАННЯ Фото

За такою назвою 9 листопада з метою реалізації Стратегії популяризації української мови «Сильна мова – сильна держава» та Стратегії розвитку читання «Читання як життєва стратегія» для курсантів 1-го курсу навчально-наукового інституту № 3 проведено тематичний лекторій до Дня української писемності та мови.

Захід організували працівники загальної бібліотеки Оксана Батрак та Юлія Оверченко спільно з працівником групи забезпечення освітнього процесу ННІ №3 майором поліції Ольгою Костюк.

Проведення просвітницького заходу покликане поглибити знання молоді відомостями про виникнення писемності, про історію та розвиток рідної мови, показати її красу і багатство, розкрити її необхідність у житті людини, виховувати любов і повагу до рідного слова.

Працівники загальної бібліотеки також приділили належну увагу інформуванню відвідувачів про видання української художньої літератури та популяризації українського читання. Саме читання є основою інтелектуального та особистого розвитку людини. Без високої культури читання, немає справжньої розумової праці.

Про сучасну українську мову, яка є багатовіковим надбанням українського народу, цікаво розповіла бібліограф Юлія Оверченко. Ознайомила курсантів з життям і творчістю відомої української поетеси Олени Іванівни Теліги, яка присвятила своє життя боротьбі за Україну, навела цікаві міркування видатних діячів України про мову.

Під час заходу дівчата та хлопці отримали чудову нагоду ознайомитися з виданнями класичних та сучасних українських поетів та письменників, які експоновано на книжковій виставці.

Переглянуті видання дали змогу відвідувачам поглянути на історію свого народу, збагнути роль рідної мови в утвердженні української державності.

Оксана Батрак,
бібліотекар 1 категорії