ВИСТАВКА «РІЧ У ТІМ…» Фото

Виставка зроблена в рамках інформаційної кампанії РОЗІРВИ КОЛО. Ця Кампанія є частиною масштабної програми UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення «Комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні», яка має на меті підтримати процес зміцнення національних механізмів запобігання і реагування на гендерно зумовлене насильство.

Відкриття виставки «РІЧ У ТІМ…» відбулося 25 листопада на Михайлівській площі міста Києва. Вона діяла в межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» до 10 грудня. Виставку організувало Міністерство внутрішніх справ України спільно з міжнародними організаціями, які працюють у сфері боротьби з домашнім та гендерно зумовленим насильством.

З 11 грудня виставка розміщена у фойє загальної бібліотеки академії на базі навчально-наукового інституту №3.

18 грудня з постійно діючою виставкою ознайомився перемінний особовий склад інституту. Для майбутніх поліцейських підрозділів ювенальної превенції та психологів, підготовку яких здійснюють у ННІ № 3 НАВС, цей захід став важливим й актуальним.

Директор інституту Дмитро Андреєв укотре нагадав курсантам про актуальність питання домашнього насильства, а також зазначив, що виставка «РІЧ У ТІМ…» є нагадуванням про те, як звичайні предмети побуту приховують трагічні історії, травми домашнього насильства. Він також зауважив, що в практичній діяльності здобувачам вищої освіти доведеться безпосередньо бути дотичними до ситуацій, пов’язаних із проблемами домашнього насильства.

Працівник загальної бібліотеки Оксана Батрак розповіла курсантам про виставку, на якій представлено 16 побутових предметів, які так чи інакше пов’язані з реальними випадками домашнього насильства. Відсканувавши QR-коди, які розміщені поруч з експонатами виставки, курсанти почули реальні історії жертв домашнього насильства.

Також, бібліотекар розповіла як зберегти себе від насильства та куди звертатися по допомогу у випадку його проявів.

Прослухавши інформацію, курсанти мали змогу підготуватися до проведення презентації виставки для своїх однокурсників.

З виставкою можна ознайомитися в онлайн-форматі на сайті www.richutim.rozirvykolo.org

Оксана Батрак,
загальна бібліотека НАВС