«І мертвим, і живим, і ненародженим…» - захід, присвячений жертвам голодомору. Фото

Захід відбувся у загальній бібліотеці. І розпочався він з перегляду відеоролика «І мертвим, і живим, і ненародженим…» - документальний реквієм, присвячений жертвам голодомору, який підготувала бібліотекарка 1 категорії Оксана Батрак.

Про трагічні сторінки в житті українського народу курсантам нагадав директор інституту Дмитро Андреєв. Він зазначив, що молоде покоління повинно знати і пам’ятати історію своєї країни, бо як кажуть у народі, «хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього».

Нагадуванням про нелегкі випробування українців стала тематична виставка «Невиплакані сльози України».

У стислому і, водночас, змістовному огляді зібрані і систематизовані матеріали про масштаби комуністичного терору та його наслідки, пов’язані з колективізацією, руйнуванням національно свідомих середовищ і, головне, для нації голодомором 1932-1933 р.р.

На завершеня заходу відвідувачам нагадали, що 23 листопада на території Національного музею Голодомору пройдуть жалобні заходи. А о 16:00 відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання, після якої розпочнеться Акція «Запали свічку пам’яті!». Українці вдома та по всьому світу запалюватимуть свічки пам’яті у себе на вікнах чи біля меморіалів Голодомору.

Оксана Батрак,
бібліотекар 1 категорії в ННІ №3 НАВС