Вітаємо з Днем Конституції України Фото

28 червня Україна відзначає державне свято — День Конституції України. Конституція 1996 року стала важливим етапом в українському державотворенні та законотворчості, у розвитку українського суспільства. Саме Конституція проголосила Україну суверенною, незалежною, демократичною, соціальною, правовою державою, визнала людину найвищою соціальною цінністю.  

До ювілейної, 25-ї річниці святкування Дня Конституції, загальна бібліотека у співпраці з групою виховної, соціальної роботи та дозвілля інституту організували патріотично-виховний захід для перемінного особового складу ННІ №3 НАВС.

Для курсантів проведено інформаційно-просвітницький лекторій з переглядом відеофільму «Кроки до мрії». 

Присутні ознайомилися з тематичною книжковою експозицією «Конституція України – гарант прав і свобод громадянина України». На виставці була представлена література з фонду бібліотеки, яка відображає найважливіші історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення України.

Мультимедійна виставка знайомить з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, дає можливість простежити шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України, розповідає про Конституційний процес та конституційне право в незалежній Україні. 

День Конституції

Оксана Батрак,
бібліотекар 1 категорії загальної бібліотеки