Читання – найкраще навчання! Фото

Читання – найкраще навчання!

Загальна бібліотека Національної академії внутрішніх справ заснована в 1957 році. Її історія неодмінно пов'язана з історією Національної академії внутрішніх справ.

Бібліотечний фонд багатогалузевий, до складу якого входять наукові, науково-популярні, навчальні, довідкові, рідкісні, інформаційно-бібліографічні видання (на традиційних та електронних носіях інформації), суспільно-політичні та художні видання тощо. Фонди загальної бібліотеки НАВС є складовою частиною загальнодержавної довідково-інформаційної системи і знаходяться під охороною держави.

Що треба знати:

- перед записом в бібліотеку користувач повинен ознайомитись з Правилами користування бібліотекою і підтвердити своє зобов'язання їх неодмінного виконання підписом на читацькому формулярі;

- бібліотека обслуговує курсантів, студентів, слухачів, магістрів, ад’юнктів, аспірантів, професорсько-викладацький склад, працівників структурних підрозділів академії;

- розпорядок роботи бібліотеки може змінюватися відповідно до розкладу занять, екзаменаційних сесій та державних іспитів, у вихідні та святкові дні, під час канкул;

- навчальна література видається на абонементі на семестр, триместр або навчальний рік в кількості, що відповідає навчальним планам і програмам;

- порядок доступу користувачів до бібліотечних фондів та інформаційних ресурсів бібліотеки, організація обслуговування, перелік послуг і умови їх надання визначаються «Правилами користування загальною бібліотекою Національної академії внутрішніх справ».

Зверніть увагу! Книги не видаються читачу до того часу, поки він повністю не розрахується за попередній семестр.

У разі закінчення навчання, відрахуванні, академічній відпустці чи звільненні з НАВС Ви повинні повернути до загальної бібліотеки всі матеріали, що були отримані Вами з бібліотечного фонду та підписати обхідний лист у відділі обслуговування літературою.

Бібліотека організовує і проводить для здобувачів вищої освіти тематичні огляди та виставки літератури.

Радимо з перших днів користування бібліотекою детально ознайомитися з довідково-бібліографічним апаратом бібліотеки (ДБА) - системою каталогів і картотек, які розкривають склад, зміст, місце розташування видань, що входять до фонду бібліотеки.

Детально ознайомитися з довідково-пошуковим апаратом допоможе інформаційний дайджест «ОСНОВИ ІНФОРМАЦІЙНОЇ КУЛЬТУРИ ТА БІБЛІОГРАФІЇ».

Необхідну інформацію про безкоштовні послуги, структуру та графік роботи бібліотеки можна знайти в інформаційному дайджесті «ШЛЯХ ДО УСПІХУ ПОЧИНАЄТЬСЯ З КНИГИ!». та ознайомившись з «ПОЛОЖЕННЯМ ПРО ЗАГАЛЬНУ БІБЛІОТЕКУ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ВНУТРІШНІХ СПРАВ».

Бажаємо Вам успішного навчального року, міцного здоров'я, невичерпної енергії та миру!

Ставлення до підручника – хороший показник вихованості та елементарних правил культури!

Загальна бібліотека НАВС