9 травня Фото

72 рік 9 травня ми відзначаємо цю радісну і скорботну дату. В цей день ми вшановуємо пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом і хто постраждав від злочинів фашистських окупантів.

Працівники загальноакадемічної бібліотеки в Навчально-науковому інституті № 2 НАВС підготували книжкову виставку “Ніхто не забутий, ніщо не забуте”, щоб вшанувати подвиг українського народу, його визначний внесок в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, та висловити подяку всім борцям проти нацизму.

На виставці представлена література як науково-популярна так і історична, публіцистична та художня.

Книги підбиралися з метою показати страхіття не лише на фронті, а й труднощі життя в окупації та спротив підпільників і партизан.

Також на виставці є спогади про воєнне дитинство, про примусове вивезення на роботу в Німеччину, про розстріли євреїв у Бабиному Яру, про концентраційні табори – табори смерті. Всі ці спогади дуже болючі і пам’ять про них перекликається з болем, який несе сучасний збройний конфлікт на Донбасі. Незважаючи на всі труднощі і втрати, фашизм вдалося перемогти, і це вселяє віру в перемогу на сході України.

Бібліотекарі провели огляд виставки для читачів ННІ № 2 з метою ближче показати літературу, яка допоможе їм вивчити історію подвигу українського народу у боротьбі проти нацизму.

Колектив загальноакадемічної
бібліотеки ННІ №2